A spray festékek egyszerűen használhatóak

A termékeket elsősorban azért választják az emberek, mert egyszerűen és gyorsan lehet velük dolgozni. A spray festékek garantálják az esztétikus eredményt, amennyiben megfelelően használja azokat. Sokkal egyenletesebb felület hozható létre általuk, mintha ecsettel pingálna.

Nem kell a kevergetéssel, az ecset kiválasztásával és kitakarításával foglalkoznia. Ha szabadtéren szeretne dolgozni, akkor azt mindenképp szélcsendes időben tegye! Zárt helyiség esetén biztosítani kell a megfelelő szellőzést. A festeni kívánt tárgyat célszerű kartondobozba helyezni annak érdekében, hogy a környezet ne színeződjön el. A spray festékek használatakor a hőmérséklet legyen +5 fok fölötti, ellenkező esetben a bennük lévő gázok természete megváltozik és nem kötnek meg.

A tevékenység során kerülni kell a tűző napsütést és a nagy páratartalmat. A felület mindig legyen tiszta, száraz és zsírmentes. Az alkalmazásuk előtt a palackokat alaposan fel kell rázni, hogy a pigmentek eloszlása egyenletes legyen. A spray festékek sokféle színben szerezhetőek be.