Ezeket érdemes tudnia a lézeres látásjavításról

Látásunk romlását, fokozatos gyengülését számtalan probléma okozhatja, például már meglévő betegségek, illetve az is releváns, hogy a munkánk során mennyire erőltetjük nap mint nap. Sokan vannak manapság, akik otthonról dolgoznak, számítógépen, ami egyrészt a koronavírus-járványnak is tulajdonítható, de ugyanakkor a cukorbetegség is szerepelhet az okok között, így a szemüveg vagy kontaktlencse használata elengedhetetlen, de dönthetünk műtéti beavatkozás mellett is.lézeres látásjavítás

Nem véletlen lett ilyen népszerű szemészeti beavatkozás a lézeres látásjavítás (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14). Egyre többen határozzák el, hogy műtéttel oldják meg a látási gondokat, mert így megszabadulhatnak a szemüveg viselésétől és a látásuk is tökéletessé válhat. Az operáció egyáltalán nem fájdalmas és a műtét típusától függően, igen hamar lezajlik a regenerálódás is.

Természetesen a legjobb szakorvosok közül célszerű választani, aki megfelelő tapasztalattal rendelkezik, illetve olyan gyógyászati központot, ahol megvannak a lézeres szemműtéthez nélkülözhetetlen legmodernebb gépezetek. Ezért a legoptimálisabb döntés a Budai Szemészeti Központ, ahol kitűnő orvosok dolgoznak és a felszereltség is a legmodernebb. Négy típusú látásjavító beavatkozást szoktak a szakemberek végezni itt, az egyik a PRK elnevezésű beavatkozás, ami az összes közül a legolcsóbb, bár mind a mai napig ez jár a legtöbb kellemetlenséggel.

Ezen beavatkozás után akár 6 hónap is elmúlhat, mire kialakul a tökéletes látásélesség, a munkába állásig pedig eltelhet 7-10 nap. Az érintésmentes Zero-Touch műtét már kicsivel többe kerül, de nagy előnye az, hogy hamarabb kitisztul a látás, tehát gyorsabb a regenerálódás. Kifejezetten kíméletes módszer a harmadik fajta lézeres látásjavító műtét, a LASIK, hiszen a kezelés után néhány órával a páciensnél jó látás alakul ki. A FEMTO kezelés az összes közül a legdrágább, de ugyanakkor a legjobb is, mert a páciensek többségénél a műtét után rögtön vagy legkésőbb néhány óra múlva éles a kép és már másnap munkába is állhatnak.