Hasznos könyv kezdő szülőknek

A legtöbb szülő azt szeretné, hogy a gyermeke boldog, teljes életet éljen és minden elérjen, amit szeretne. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Főleg a kezdő szülőkben vetődik fel gyakran a kérdés, hogyan neveljünk boldog gyermeket?

Erre nem egyszerű válaszolni, hiszen mindenkinek más kell a boldogsághoz. Egy amerikai gyermekpszichológus és fejlődési tanácsadó mégis megpróbálta megválaszolni ezt a nagyon összetett és bonyolult kérdést.

A szakértőnő szerint, a csemeték belső önbizalmának a megalapozásában rejlik a titok nyitja. Arra kell ösztönözni a kicsiket, hogy képesek elérni céljaikat és ebben kell őket segíteni, minden lehetséges módon. Persze ez csak egyik lehetséges módja annak, hogyan neveljünk boldog gyermeket.

Mivel mindenki teljesen más személyiség, így az igényeik is igen egyediek. Ezért az is fontos, hogy figyeljünk azokra és lehetőségeinkhez mérten, igyekezzünk kielégíteni azokat. Nincs tehát egyértelmű válasz arra, hogyan neveljünk boldog gyermeket, de gyermekpszichológus könyve támpontot jelenthet sok esetben.