Hatékony és kíméletes vakondriasztó

A vakondokat többféle módon is távol lehet tartani a gondosan ápolt és féltve őrzött kerttől, udvartól, azonban fontos, hogy az kíméletes és emberséges legyen, mivel védett állatról van szó. Tehát, a szó szoros értelmében vett kártevő mentesítés, irtás nem jöhet szóba. Azonban vakondriasztó révén olyan környezetet alakíthatunk ki számukra, ami nem kellemes, ezért önszántukból fogják elkerülni a növényeinket és a pázsitot.

Ultrahangos vakondriasztó

Ultrahangos vakondriasztó

A vakondriasztó egy hanghatású szerkezet, ami olyan frekvencián bocsát ki hangot, amit az emberek és a háziállatok nem hallanak, de a vakondok számára elviselhetetlen. Ilyen praktikus készülék elemes és napelemes változatban is fellelhető, azonban a biztos védelem érdekében érdemes mindkettőből beszerezni egyet vagy többet, a terület nagyságától függően.

Ugyanis így borús időben helytáll az elemes változat és ha elfelejtenénk kicserélni az elemeket, akkor a napelemes vakondriasztó még mindig üzemképes, ezért egy pillanatra sem hagyjuk figyelmen kívül a betolakodókat, hívatlan vendégeket.