Jól hasznosul a szervezetben a cink biszglicinát

A cink biszglicinát a cink jól felszívódó formája, ami nélkülözhetetlen a testünknek. Az emberi szervezet nem képes saját maga cinket előállítani és nem tud nagyobb mennyiséget tárolni sem. Ezért rendszeresen és elegendő mennyiségben kell bevinni a táplálékkal.

Ez azonban nem mindig sikerül. Szerencsére, a cink biszglicinát elvégzi helyettünk ezt a feladatot. A cink számos szervben jelen van és a szervezet több folyamatában részt vesz.

Például hozzájárul a normál szénhidrát-anyagcseréhez, kognitív működéshez, zsírsav-anyagcseréhez, fehérjeszintézishez, a csontok, haj és köröm jó állapotának fenntartásához, az immunrendszer normál működéséhez és még sok máshoz.

A cink kapszulákban sokszor cink biszglicinátot használnak, egy kelátos formát, amiben a cink a glicin aminosavhoz kapcsolódik. Ez az aminosav a legkisebb a maga nemében és megvédi a cinket a gyomorsavtól, lehetővé téve, hogy hatékonyan áthaladjon a vékonybél nyálkahártyáján. Minden cink biszglicinátot tartalmazó doboz független laboratóriumi vizsgálatnak van alávetve.