Konjac liszt – az új must-have alapanyag

Hihetetlen, hogy az emberek mi mindenben hajlandóak hinni, különösen, ha a fogyásról van szó. Nem számít, hány „varázspirula” jött és ment, a remény örökké él, hogy a következő csodával határos módon leolvasztja a zsírt anélkül, hogy a kalóriákra vagy az energiafelhasználásra figyelnénk.

A legújabb csoda, ami egy újabb áttörést jelent a súlyvesztésben, a konjac liszt. Számos fogyókúrás tabletta is készült már, ami ezen az összetevőn alapul. A konjac liszt alapjául szolgáló növény gyökerét Japánban már régóta használják alacsony kalóriatartalmú élelmiszerek készítésére, magas glükomannán tartalma miatt. Ez az oldható rost elképesztő képességgel rendelkezik, vizet szív fel és géllé duzzad, ami kitölti a gyomrot és megfékezi az étvágyat.

A teli gyomor, akár a sok vízfogyasztásától, akár az oldható rostoktól, valóban étvágycsökkentő hatással bír. További bónusz a vér koleszterinszintjének csökkenése. Tehát, akár teljes ketózásra készülsz, akár egyszerűen csak vissza szeretnél venni a szénhidrát fogyasztásból, a konjac liszt lehet az új kedvenc összetevőd.