A megfelelő házimozi projektor és mélynyomó jelentősége

Manapság már sokféle megoldásra rányomjuk a „házimozi” bélyegét, tény azonban, hogy az igazinak a kialakítása messze túlmutat egy nagyobbacska televízió és néhány hangfal megvásárlásán. Ilyen szempontból, például sokkal előnyösebb a házimozi projektor és vetítővászon alkalmazása, hiszen egy ilyen kivetítési lehetőséggel erőteljesebb és látványosabb élményéket érhetünk el filmnézés közben. Míg a nagyobb kijelzős és a drágább televíziók is csupán a töredékét adják például egy 3D-s film eredeti látványának, addig a vetítővászon lehetőséget kínál a valódi mozisélményre.

Így van ez a színek tekintetében is, hiszen a házimozi projektor és vetítővászon használatával lényegesen jobb képet kapunk, mint például egy TV esetében, legyen az akár egy felsőbb kategóriás, márkás készülék is. Hasonlóan fontos szempont a filmkép körül kialakított tér is. Míg a televíziók használatakor rendszerint a körülöttük lévő dísztárgyak, polcok stb. is bekerülnek a látókörünkbe, addig a házimozi projektor és vetítővásznas megoldásnál, a hatalmas képnek köszönhetően, mellőzni tudjuk a zavaró tényezőket.

A valódi mozisélmény kialakításakor azonban nemcsak a kép, hanem a hang is rendkívül fontos. Sokan nem tudják például, hogy egy kifejezetten erre a célra gyártott házimozi mélynyomó milyen sokat javíthat a hangzásvilágon. Az sem mindegy természetesen, hogy milyen hangszórókat, egyáltalán milyen márkájú termékeket társítunk a mélyládához, tény azonban, hogy egy a minőségi házimozi mélynyomó tulajdonképpen a tökéletes élmény alapját képezi.

Ez adja meg ugyanis a különböző hangeffekteknek, így például a pisztolydörrenésnek, a vihar zajainak vagy éppen egy fantasztikus filmben szereplő űrhajó hangjainak tökéletes basszusát. A jó basszus pedig az ideális hangzás alapját jelenti. Többek között ezért is fontos, hogy a házimozi mélynyomó megvásárlása előtt megfelelően tájékozódjunk. Keresse fel Ön is www.hazimozistudio.hu weboldalt, ahol szakszerű tanácsokat kérhet az otthoni mozi rendszer kialakításához!