Mi a kollagén titka?

Mindenekelőtt azt kell megemlíteni, hogy egy olyan komplex fehérje, ami 19 féle aminosavat tartalmaz. A kollagén lényeges szerepet tölt be az öregedési folyamatok lassításában. A bőr egyik legfontosabb alkotóeleme. Megfelelő táplálkozással fokozható a termelődése.

kollagén

Kollagén

Ez azért fontos, mert az idő múlásával jelentős mértékben csökken a szintje. Ilyenkor a bőr megereszkedik, veszít rugalmasságából és megjelennek a ráncok. A napjainkban gyártott készítmények olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyekkel az imént említett problémák kezelhetőek. A kollagén hiány kialakulásában szerepet játszik az egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, sőt, még a stresszes életmód is.

Annak érdekében, hogy ezt az állapotot vissza tudja fordítani, törekedni kell a káros szokások elhagyására. Egyébként nemcsak külsőleg tapasztalhatóak a jótékony tulajdonságai. Az ízületek védelméért és a csontritkulás elkerüléséért is felelős. A kollagén tartalmú készítmények bátran alkalmazhatóak, hiszen teljes mértékben megbízhatóak.