Műlencse beültetés utáni teendők: ezekre érdemes figyelned

Egy bizonyos kor után azt vehetjük észre, hogy hirtelen túl rövid lett a karunk ahhoz, hogy elolvassuk az újságot, az olvasószemüveget pedig nem mindig tartjuk magunknál. Ha már sem közelre, sem távolra nem jó a látásunk, akkor ajánlott elgondolkodnunk egy látásjavító műlencse beültetésen. Több mindenre is kell figyelni a látásjavító műlencse műtét után. Ezzel mindenképpen számolnunk kell, mint bármilyen más operáció esetében. A műtött személynek a beavatkozást követően enyhe diszkomfort érzése lehet, könnyezhet, illetve fényérzékenység is előfordulhat.látásjavító műlencse műtét

Azonban 1-2 nap leforgása alatt javarészt megszűnnek a panaszok. Mindennapos tevékenységeit nyugodtan végezheti, azonban tanácsos tartózkodnia a gyakori hajolástól és nehéz tárgyak emelésétől. Mindazonáltal érdemes tudni, hogy műlencse beültetés után a látásélesség kialakulása és véglegesedése akár több hetet is igénybe vehet. Viszont már a beavatkozás másnapján is lényegesen színgazdagabban, élesebben lát a páciens, tehát azonnali eredménye is van.

Ezt követően fokozatos a fejlődés és a javulás. A végleges látás körülbelül 1 hónappal az operáció után fog beállni. Akinél rossz látás esete áll fenn, az jól teszi, ha minél hamarabb túlesik a látásjavító műlencse műtéten. Azonban nem mindegy, hogy ki végzi el a beavatkozást, a szemész kiválasztása nagy fontosságot nyer ebben az esetben. Például dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos 25 év sebészeti tapasztalattal rendelkezik látásjavító szemműtétek területén és 15 év klinikai gyakorlat áll a háta mögött.

Ambuláns beavatkozás keretében végzi a lencseműtéteket és kizárólag a legjobb műlencséket alkalmazza. Az operáció előtti érzéstelenítés szemcseppekkel történik, tehát a páciens nincs altatásban. Teljesen fájdalommentes a beavatkozás, minőségi és korszerű technológiával történik. A beavatkozás kockázata minimális, az utána következő regenerálódás pedig gyors. A páciens a látásjavító szemlencse műtét után az operáló intézményben pihen egy keveset, majd hazamehet és élvezheti a jó látást.