Udvari térkő – Milyet válasszak?

Egy kertes ház úgy tudja a legjobban kiszolgálni a benne élők igényeit, ha nemcsak a beltérben, hanem az udvaron is minden feltétel biztosított a kellemes időtöltésre. A tavasz kezdetével, a kellemes meleg levegő csalogatóan hat mindenkire. Ha van egy fedett terasz vagy szépen kiképzett pergola, akkor oda szívesen kiül bárki és élvezi a természet nyújtotta örömöket. Az egyre inkább forró nyári időszakban jó, ha az udvaron ki van alakítva minél több zöld- és vízfelület. Ezek a párologtatásukkal jelentős mikroklimatikus hatást fejtenek ki, ami képes több fokkal csökkenteni a hőmérsékletet és elviselhetőbbé tenni a kánikulát.térkő az udvarra

Az udvaron létrehozhatók járdák, kocsi beállók, ezekhez érdemes egyedi alapanyagot felhasználni. Ha szerinted is kell térkő az udvarra, a Profibarkács útmutatója valószínűleg sokat fog segíteni. A térkő univerzális burkolóelem, amivel remek eredményeket érhetsz el. Minimális kreativitás mellett, a különféle fajták kombinálásával olyan sajátos látványhatás hozható létre, ami elragadó és remekül illik a lakás környezetébe.

Természetesen, azért túl sem kell tolni a dolgokat, mert az egyszerűség néha gyönyörködtetőbb, a színek és formák túldimenzionálásánál. Egy sajátos egyensúly felállítása a cél, ami az igényeket kiszolgálja. A térkő kínálata egyszerűen óriási, mind árnyalatban, mind méretben és formában. Virágos részek körül szegélyként, a gyeptakaró és a járórész éles elválasztására ugyanúgy alkalmasak. Még a teraszok, kiülők padlóját is ezek adhatják. A lerakása nem bonyolult, ezért azzal szinte mindenki elboldogul, de bátran kérhető szakember segítsége.

Csak alapos tervezést követően éri meg dönteni, hiszen a kezdeti elképzelés gyorsan megváltozhat, közelebbről felmérve a termékpalettát. Ugyanakkor, bármennyire vonzó a térkő látványa, ne felejtsd el, hogy a felülete bár csúszásmentes, de a napsugárzást előszeretettel szívja magába, ami a nyári időszakban forró feláramlást idézhet elő, főleg az esti órákban, amikor már lehűlne a levegő. Ezért törekedni kell a zöld és a burkolt felületek optimális arányára.