Vastag fonal a meleg holmikhoz

Minden ruhadarab előállításához pontosan meg kell határoznunk azt, hogy milyen vastag fonal szükséges. Sajnos, a minták egy része nem részletezi alaposan ezt, így nem nehéz tévedni. Nos, a téli holmikhoz a vastag fonal jelenti az optimális választást, hiszen ebben az időszakban nemcsak rétegesen, de vastag ruhákba szoktunk öltözni.

Az alapanyagok nagyon könnyen beszerezhetőek ma már, míg régebben külön hagyományos szaküzletet kellett felkeresnünk, ami esetenként a város túlsó felén volt, viszont ma már internetről is megrendelhetjük. Az olyan online üzletekben, mint például a nordfonal.hu, széles választékot találunk. Az említett online bolt, a vastagság szerint hat csoportba sorolja a DROPS fonalakat.

Ez jelentősen megkönnyíti a választást, bár a hossz eltérő lehet. Az, hogy milyen vastag fonal szükséges a tervezett ruhaneműhöz, attól függ, hogy melyik évszakra tervezzük, illetve milyen mintával. Ha jól választunk, akkor tökéletes végeredményre számíthatunk. A meleg holmikhoz a vastag javasolt leginkább.