A könyvárverés a gyűjtők kedvenc eseménye

Napjainkban a hazai antikváriumi piac gyors fejlődésnek és növekedésnek indult. Egyre többen fordulnak a gyűjtés ezen területe felé. Ebben nincs semmi különös, hiszen a ritka és antik dolgok értékének tudatosítása csak napjainkban jött el. Sok évszázaddal ezelőtt, amikor még nem létezett a könyvárverés, az irodalmi műveket elégették vagy más módon szabadultak meg ezektől.könyvárverés

Manapság a ritka könyvek fennmaradt kiadásait a művészet remekműveinek tekintik. Minden évben vannak könyvárverések, így a könyvekbe való befektetés nemcsak divatos, hanem megtérülő befektetés is. Az antikváriumi piac legfőbb sajátossága, hogy a tételek árai nem kötődnek a valutaárfolyamhoz, mivel az ügyletek többnyire az országon belül zajlanak, ezért a művek ellenértéke forintban van megadva.

A magyar könyvkereskedők körében a könyvárverés jelentős esemény, mert a vásárlók között nemcsak a ritkaságok kedvelői, hanem a sokéves tapasztalattal rendelkező magángyűjtők is megtalálhatóak. A munkatársaink szakértő értékbecslők, akik gondosan ellenőrzik a nyomtatott kiadások állapotát és hitelességét.