A méhpempő kétségbevonhatatlan hatásai

Nagyjából mindenki tudja, hogy egy kaptárban hivatásukat tekintve milyen méhek vannak. Azonban azzal már kevesebben vannak tisztában, hogy nem ugyanazt fogyasztja mindegyik méh. Ugyanis a királynő étele a méhpempő, amit születésétől kezdve, az élete végéig fogyaszt.

méhpempő

méhpempő


Igaz ugyan, hogy 3 napos koráig minden méhlárva ezt fogyasztja, de ezt követően már csak azok, akik királynők lesznek. A herék és dolgozók lárvái 3 napos koruk után vízben feloldott virágport és mézet fogyasztanak méhkenyér gyanánt.

A különbség nagyon jól meglátszik a tulajdonságaik és az életük hosszúságában is. A tiszta méhpempő fogyasztásának köszönhetően, a királynő 4-5 évig él, ezzel szemben a dolgozók és a herék csupán 4-6 hétig. Egyedül a királynőnek van női szaporítószerve. A friss méhpempő fogyasztásának köszönhetően, a lárvája 16 nap alatt kell ki, ezzel szemben a heréké lárváinak 24, a dolgozókénak pedig 21 napra van szükségük ehhez. Mindez elárulja, hogy a méhpempő milyen hatással van arra, aki fogyasztja. Tehát, ha szeretne hosszú, egészséges életet élni, akkor vásároljon ebből a csodálatos alapanyagból!