Ajtó gyártás méretre: hasznos tanácsok beépítés előtt

Szalafa ajtó gyártás

Szalafa ajtó gyártás

A nyílászáróknak gyakran sokkal több szerep jut, mint azt az ember elsőre gondolná. Természetesen nem mindegy, hogy ezek merre helyezkednek el a lakáson belül. Vannak a szabadba nyíló bejárati ajtók, de kulcsfontosságúak a beltéri változatok is. A helyiségek egymástól történő elválasztása néha csak esztétikai jelleget ölt, mert nincs komolyabb funkcionális szerepük, de sok esetben igen. Egy nappali és háló- vagy dolgozószoba, konyha között már a szigetelés mértéke is döntő jelentőséggel bír.

Az ajtók általában „csak úgy vannak” és nincs más teendő, mint használni azokat. Új lakásba költözésnél eleve adottak, de egy komolyabb felújítás során már alaposan meg kell fontolni, hogy milyen módon történik az átalakításuk. Az egyik legnagyobb kihívás ebből a szempontból a méretre való gyártása. Ezen sok minden elcsúszhat, ezért nagyon alaposan meg kell fontolni, hogy hová és milyen típus kerül. A helytakarékosság szempontjából, az eltolható szárnyak jöhetnek szóba.

Itt már azonnal feltevődik a kérdés, hogy a fal előtt vagy egy külön tokba futó megoldás az ideálisabb. Ami a méreteket illeti, a szélesség 75 és 100 cm között mozog, a magasság pedig 2, de akár a 2,5 m is lehet. A fal előtt futó kivitelezésnél pedig számolni kell legalább 1-2 cm működési hézaggal. A Szalafa ajtó gyártás esetén erre is felhívja a figyelmet. Szóba jöhet még maga a súly, valamint a vezető sín kialakítása, ami az akadálymentes közlekedést teszi kényelmesebbé. A pontos mérést sohasem szabad elhanyagolni a gyártás előtt, amit a helyi feltételek mindig befolyásolnak.

Az egyedi környezet sajátos illesztési megoldásokat követel, így ennek függvényében történhet meg a méret optimális kiválasztása. A stílus, üvegezés, felhasznált anyag sem elhanyagolható, a kívánt hangulat megteremtése érdekében. A Szalafa munkatársai több évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött jól tudják, hogy pontosan mire van szükség a hatékony beltéri ajtógyártás során, ezért megéri kikérni a véleményüket a rendelés előtt. Az egyedi méretek kialakítása sem jelent semmilyen akadályt, legyen szó hagyományos, toló vagy harmonika modellekről.