Egy modern új építésű lakás jellemzői

Az építészet rengeteg változott az utóbbi néhány évtizedben. Ma már teljesen más szempontokat tartanak fontosnak az új építésű lakás megtervezésekor. Igen nagy hangsúlyt fektetnek többek között az energiatakarékosságra.

uj-epitesulakasEzért a lakásokat kiválóan körbeszigetelik, így nyáron hűvösek és nincs szükség az egész napos légkondi használatára. Télen viszont nehezebben hűlnek ki, ezért igen jól lehet spórolni a fűtésszámlán.

A legtöbb új építésű lakás világos belsőterekkel rendelkezik, a nagy üvegfelületeknek köszönhetően, ezért a villanyszámlával is lehet spórolni. Ugyanakkor odafigyelnek arra is, hogy a lakás egészséges legyen. Nem használnak már az egészségre nézve káros anyagokat az építés során.

Nem található ma már az építőanyagok között sem azbeszt, sem kátrány. Változott az építés időtartama is. Egy új építésű lakás ma jóval hamarabb elkészül, mint 20-25 évvel ezelőtt. Ez a gépek fejlődésének is betudható, meg annak a ténynek, hogy gyakran előre legyártott elemekből építik fel a modern ingatlanokat.