Ezért érdemes tanuló biciklit vásárolni

Lényegében a futókerékpár a roller és a teljes értékű kétkerekű hibridje, ami mindkettőt kombinálja. A legtöbb esetben a tanuló bicikli úgy néz ki, mint egy pedál nélküli kerékpár és a benne lévő hajtóerőt a gyerek biztosítja, miközben eltaszítja magát. Hasonló működési elvet alkalmaznak a rollerek is.

tanuló bicikli

De, a tanuló biciklivel ellentétben, a roller az egyensúly fenntartásának fejlett készségét igényli, mert esetében az egyik láb támaszként működik, a másik pedig tolóerőként. Ez egy olyan gyereknek, aki épp most ismerkedik meg ezen újfajta szórakozással, nehéz feladat lenne. Ahhoz, hogy a kicsi elsajátítsa a kétkerekű kerékpár használatát, szüksége van az egyensúlya megőrzésére.

Ez még nem minden. Ezzel egyidőben figyelnie kell az utat és tartania kell a mozgást, el kell fordítania a pedálokat, de nem szabad megfeledkeznie a megfelelő időben a fékezésről. Egy fiatal kerékpárosnak elég nehéz mindezt egyszerre elsajátítani és irányítani a folyamatokat. A feladat leegyszerűsítésére sok szülő a tanuló biciklit választja.