Huawei P9 telefon Leica optikával

Mielőtt megjelent volna ez a modell, addig nem igazán figyeltek fel a gyártóra. A Huawei P9 telefon az elsők között volt, amin alkalmazták a dupla kamerát. Eddig is láttunk már ilyen mobilokat, de semmi érdemlegeset nem tettek le az asztalra ezzel a megoldással.

Huawei P9

A Huawei P9 telefon viszont kihozta ebből a technológiából a legtöbbet, ami akkor lehetséges volt és azóta minden modellnél ezt alkalmazza.

Ha már ennyit alapoztak a kamerára, akkor gondolták összeállnak egy olyan céggel, akik híresen jó optikákat készítenek és ez a társulás remek fogás lehet mind a két cégnek. Ez a cég, nem más volt, mint a Leica. A legújabb modellek esetében is ilyen lencséket alkalmaznak.

A Huawei P9 telefonra ezután mindenki kíváncsi lett és bebizonyosodott, hogy ez nemcsak egy reklámfogás volt, hanem tényleg remek kamera került a készülékbe. A gyors ujjlenyomat olvasó, az alumíniumház, a 3 GB RAM, a gyors grafikus processzor páratlan készüléket alkotott, aminek a sikere végigsöpört az egész világon. A Huawei P9 telefon sikerén felbuzdulva, ki is adták következő évben a P10-et.