Kiknek ajánlott a fog implantátum beültetése?

A fogak pótlása mindenkinek fontos lehet, fiataloknak és időseknek egyaránt. A fogbeültetés, vagyis a fog implantátum használatát is egyre többen fontolóra veszik.

Fog implantátum

Fog implantátum

Az eljárás azonban költséges és nem is olyan egyszerű, a csontok gyógyulása hónapokig eltart. Jó előre tisztázni, ki számíthat tartós eredményre. Fog implantátum beültetésére gyakorlatilag bárki alkalmas, kortól függetlenül. Nem igaz tehát, hogy az időskor kizáró ok, sőt, nagyon sok nyugdíjas választja a fogbeültetést.

Viszont, amit mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a súlyos csontritkulás megakadályozhatja az implantátum fémgyökerének beépülését a csontban.

Ugyanígy lehetetlen súlyos fogágy betegség mellett elvégezni a beültetést. Csonthiány szintén kizáró ok, de sok esetben a helyzet feloldható csontpótlással. Ez természetesen mindig egyedi eset, általánosságban nem lehet beszélni erről a problémáról. Nem ajánlott a fog implantátum a kezeletlen cukorbetegek esetében, illetve várandós kismamáknak is a beavatkozás elhalasztását szokták tanácsolni.