Ruhacímke készítés tapasztalt szakértőkkel

Minden ruhamárkánál fontos a minőség, hogy folyamatosan lépést tartson az adott divattal, hiszen csak így lehet értékesíteni a ruhadarabokat. Ezek mellett, a ruhacímke készítés fokozott figyelmet igényel, mert ez lesz az a része a ruhának, ami különféle adatokat és tulajdonságokat ír le. A ruhacímke készítés egy különálló varrási vagy nyomtatási folyamat, amit csak akkor helyeznek fel, ha már teljesen készen van. Ezekből a címkékből olyan információkat lehet megtudni, amelyek minden vásárló számára fontosak.

ruhacimke-keszitesAz első, ami a legfontosabb és a leginkább szembetűnő az maga a márka lesz. Ebből már sejteni lehet, hogy milyen minőségű ruhadarabról van szó, valamint az árra is lehet következtetni. A márkajelzés mellett, a ruhadarab mérete is olvasható, valamint az is, hogy honnan származik. A márka hazája nem mindig egyezik a gyártási hellyel, de ez nem szokott gondot jelenteni. Az is előfordulhat, hogy az anyag származása és a ruha gyártásának a helye nem ugyanaz, de ez is megszokott dolog, hiszen sokan import anyagokkal dolgoznak.

A ruhacímke készítés két legfőbb módja a varrás és a nyomtatás. Mindkét eljárás közismert és megtalálható bármelyik márkánál. A varrott címke esetében, az adatok és természetesen maga a márka is varrva fog felkerülni. A nyomtatott módszernél, értelemszerűen nyomtatva, amikor már készen áll, felkerül a ruhára. A nyomtatott módszer talán gyorsabb lehet, viszont manapság már olyan technológiákkal dolgoznak, hogy a varrott címkék is nagyon hamar elkészülnek.

A ruhacímke készítés külön szakma, ahol szakember foglalkozik azzal, hogy minden tökéletesen működjön. Amennyiben a címke nem minta szerint készül el, akkor az nem fog felkerülni a ruhára, hiszen ezzel a ruhadarab minősége romolhat. Ezért nagyon fontos, hogy a ruhacímke készítés minden fázisát pontosan kövesse valaki, ezen kívül pedig profi munkások dolgozzanak a gépekkel. Amennyiben minden pontosan terv szerint működik, a ruhacímke készen áll a végső műveletre, hogy felhelyezzék az adott ruhadarabra.