Vízpumpafogó szigetelt nyéllel

A vízvezeték szereléshez szükség van néhány speciális szerszámra. A vízpumpafogó ezek között alapnak számít, hiszen szinte minden alkalommal hasznos, hogyha kéznél van.

Szerszámok minden mennyiségben

Szerszámok minden mennyiségben

A csöveket és az ezeket összekötő csavarokat, hollandereket sok esetben csak ezzel az eszközzel lehet megragadni. Amikor már a villáskulcs és a kombinált fogó felmondja a szolgálatot, akkor jön képbe a vízpumpafogó, amivel kellően nagy erőt lehet kifejteni. Ezért kapta a tipikus hosszú nyelű kialakítást és a robosztus csőrt.

Minél hosszabb a nyél, annál nagyobb erő kifejtésére alkalmas a szerszám. Rendesen rá kell ám szorítani, hogyha egy beszorult vízvezeték kerül az utunkba. Ez az ergonomikus markolat nélkül elég kényelmetlen lenne, de a vízpumpafogó tervezői erre is figyeltek. A Knipex VDE esetében kétkomponensű szigetelt nyélről van szó.

Ennek köszönhetően, a villanyvezetékek közelében is biztonságosan végezhető a munka, mivel nem érheti áramütés a vízpumpafogó szigetelt nyelén keresztül a használóját. A szerszám többféle formában érhető el az iszerszam.hu webáruházban.