A fiókzár elzárja az értékeket

Amint a gyermek kicsit nő és elér dolgokat, elkezdi felkutatni és felfedezni a körülötte lévő világot. Kicsiben kezdi, de ahogy lehet, mindent megnéz és megfog. Ezért is érdemes a fiókzár beszerzése, hiszen az éles és szúrós tárgyakat el kell zárni.

fiók_zárA kisbaba nem tudja, hogy mi mire is való. Ezért van, hogy olyan dolgokat rág meg vagy fal be, amelyeket nem szabadna. A kés, olló, villa, tű és egyéb szúró-vágó eszközök pedig mindig a kicsi útjába kerülnek.

Ajánlott olyan fiókokat vásárolni, amelyeken vannak zárak vagy utólag rá kell szereltetni, hiába gondoljuk azt, hogy nem éri el vagy nem fog odamenni. A kicsi eszén sohasem tudunk túljárni. Mindig megkapja amit akar és megkeresi a legveszélyesebb eszközöket.

A fiókzár használta azért is jó, mert el tudjuk előle zárni az értékes holmikat, amelyeknek nem örülnénk, ha egy délután a földön és ágy alatt landolnának. A parfüm, ékszer szett, szép nyakkendő vagy bármi, ami nekünk értékes lehet, az a babának csak egy ismeretlen tárgy, amit szemügyre akar venni.