A kútoszlop kiválasztási szempontjai

Ma már nagyon sok autó van Magyarországon is, de vannak olyan vállalkozások, ahol ezek a szerkezetek képezik a cég alapját, a szállító, fuvarozó cégek és a mezőgazdaságban használatos munkagépek kifejezetten fontosak. A kútoszlop is fontos egy benzinkút megépítésénél, hiszen ez az állomás kulcsfontosságú.

A kútoszlop használata praktikus

A kútoszlop használata praktikus

Természetesen, ahogyan az áruházak polcain egyfajta termékből több típus is található, úgy ebből a szerkezetből is nagyon sokfélét lehet vásárolni. A kútoszlop típusai közt megtalálhatjuk a hagyományost, két töltőpisztolyost, kéthomlokzatost vagy akár oldalanként több ügyfél kiszolgálására alkalmasakat, mindezektől függően természetesen az árak is változnak.

Önnek, mielőtt megvásárolná a rendszer ezen részét, érdemes felmérnie, a kút becsült forgalmát, mivel ez is fontos a kútoszlop kiválasztása során, továbbá amire még érdemes figyelni, az a kút üzemanyagtípusainak száma.

Ha Ön esetleg egy sima töltőállomást szeretne létrehozni, amely benzint és gázolajat szolgáltat, akkor nem érdemes többhomlokzatú típusokba fektetni, hiszen annak nincsen semmi értelme és fölösleges pénzkidobás. Egy hagyományos duplex, két töltőpisztolyos kútoszlop is nagyszerűen kiszolgálja a vásárlókat, így Önnek tökéletesen megfelel ez a típus is, persze ha az igényei nem kívánnak többet.

Egy kisebb kút megépítésénél az is kivitelezhető, hogy ha a forgalom megnő, akkor ki lehessen cserélni a töltőállomást többtermékes oszlopra. A kútoszlop kiválasztásánál érdemes figyelembe venni a garanciális és a garanciális időn túli feltételeket, hiszen ezek is nagyban befolyásolhatják ennek a megvásárlását.

A legjobb, ha a választáskor nem az árak befolyásolják, hanem a feltételek, amelyeket megígérnek a forgalmazók, hiszen ha valamilyen extra ajánlatot adnak, akkor azt érdemes meghallgatni, mivel később jól jöhet például egy ingyenes szervizelés. A kútoszlop tényleges megvásárlása előtt érdemes utánaérdeklődni a cserealkatrészeknek, hiszen ha egy olcsóbb oszlopot vásárol, de az alkatrészek bele méregdrágák, akkor az egyáltalán nem lesz jövedelmező.