Az emulzió vegyi reakció

A kémiában sokféle olyan megnevezés van, amelyeket a mindennapokban nem használunk, de a különféle szakmákban jártas emberek nap mint nap találkozhatnak velük. Egyeseknek nem mond túl sokat az emulzió, ugyanakkor e szó mögött tulajdonképpen egy egész folyamat bújik meg.

emulzió

Emulzió

A legegyszerűbben úgy lehetne elmagyarázni, hogy amikor két egymásban nem oldódó anyagot összekeverünk, akkor létrejön az emulzió. A mindennapi életben is jelen vannak ehhez hasonló elegyek, mint például a majonéz, tejföl vagy tejszín.

A hungarolube.hu online boltban található termékek, főleg a különféle fém megmunkálások során használatosak. Ezek az emulzió szerek hűtést és kenést biztosítanak a forgácsolás, vágás vagy fúrás során.

A webshopban igen széles a termékpaletta, ezért ajánlott jobban szétnézni, hogy valóban az adott munkához ajánlott készítmény kerüljön megrendelésre. Az emulzió során ezeket a folyadékokat különböző mennyiségekben vízzel kell vegyíteni, mivel ezek többnyire koncentrátumok. A folyamat végén teljesen normális, ha fehéres színű, tejszerű lé képződik.