Az XLR csatlakozó a színpadtechnika fontos része

Minőségi audio összetevőket keres? Látogasson el a kacsa-audio.hu webáruházba, ahol egyebek mellett, XLR csatlakozó is szerepel a széles kínálatban! Ez a típusú dugó remekül alkalmazható számos hangtechnikai berendezésnél, mint például a mikrofonoknál vagy egyéb színpadi felszereléseknél. A kicsi, de fontos fémházú kütyüben 3 érintkező található, amelyek együtt biztosítják a zajképződés és a torzítás maximális csökkentését. Az XLR csatlakozó ilyen módon gyakorlatilag szűrőként funkcionál.

Ha kifogástalan végeredményt szeretne elérni a hanghatásokat illetően, akkor mindenképpen érdemes a magasabb kvalitású darabok között keresgélnie! A silányabb minőségi kategóriákkal nem igazán érdemes foglalkozni, hiszen az XLR csatlakozó esetében az a jó, ha minél tisztább vezetőanyagokat tartalmaz a belseje. Persze a külseje sem mindegy, miből készül. A csúcsmodell mondjuk ródium bevonattal van ellátva, ezáltal biztosított a lehető legkevesebb veszteséggel történő jelátvitel. Ha esetleg szereléssel együtt szeretne rendelni, azt is egy gombnyomással igényelheti és egy szakember fogja a lehető legnagyobb precizitás mellett beállítani a hangeszközt.

A High Speed HDMI kábelre nem lehet panasza!

Nem csupán a hangoknak van nagy jelentőségük, hanem a vizuális szint terén is eleget kell tennie a legmagasabb felhasználói elvárásoknak. A High Speed HDMI kábel alkalmazásának köszönhetően, akár a 4K/UHD képmegjelenítés is elérhetővé válik. A Kácsa-Audionak ez sem újdonság, bőven akad a választékban ilyen kétoldali csatlakozóval ellátott vezeték. A High Speed HDMI kábel azonban csak 5 méteres hosszúságig képes ezt a nívót képviselni, ugyanis az attól nagyobb méretek már csak Full HD felbontást tudnak közvetíteni.

A HDMI, vagyis a High Definition Multimedia Interface igen hatékony vezetőnek felel meg, viszont ez alkalommal is látszik, hogy mekkora különbségek fordulhatnak elő a minőségi kategóriákat illetően. A drágább szériákból való darab mindig jobban szigetel, a hangi, képi eltérések emberi szemmel és füllel is érezhetőek. Ha egyszer megtapasztalja a különbséget, biztosan nem akarja többé nélkülözni a High Speed HDMI kábelt.