Csúcstechnológiás elektromos kapásjelző

Akik gyakran járnak horgászni, tudják milyen az, amikor egyszer csak elkezd visítani egy jelző, a nagy fogást jelezve. Amennyiben egy felkapott tavon pecázunk, ez szinte minden percben megtörténhet. Csak kényelmesen pihenünk a székben és hallgatjuk a sok elektromos kapásjelző lágy zenéjét. Van, akit ez megnyugtat, de biztosan nem mindenki érzékeli ugyanígy a dolgokat.elektromos-kapasjelzo

Amennyiben a szűkös hely miatt egymáshoz közel kell táborozni, kifejezetten idegesítő tud lenni és zavaró, mert azt hihetjük, hogy a mi jelzőnk szól. Léteznek ám olyan csúcstechnikás jelzők, amelyek kifejezetten csendesek. Nem is maga a zsinegre erősített műszer az, ami kiadja a jelet, hanem egy vevő, amire a műszer továbbítja az impulzust.

Úgy kell elképzelni, hogy bedobjuk a szereléket, majd megtörténik az elektromos kapásjelző felcsatlakoztatása. A botot nyugodtan lehelyezhetjük, majd hátra vonulhatunk az árnyékba. A kezünkbe egy távirányítóra emlékeztető adó és egyben vevőegység van, ami felfogja az elektromos kapásjelző adását és rajta keresztül jelez.