Hogyan működik a klíma?

Sokan talán nem tudják, hogy miért annyira fontos egy légkondicionáló készülék működése, hiszen a segítségével nemcsak kellemesebb komfort teremthető meg, hanem egy egészségesebb légkör is. Aki tervezi, hogy légkondi vásárlásába kezd, annak fontos figyelnie egy pár dologra. A klíma fő részeit mindenképpen ismernie kell.
Klima5
A légkondi első részét képezi a kompresszor, aminek a segítségével meg lehet teremteni az állandó körforgást. A párologtatóról sem szabad megfeledkezni, hiszen ez képezi a berendezés beltéri részét.

A kondenzátor felel azért, hogy az elpárolgott folyadék lecsapódásának megfelelő teret tudjon biztosítani. A klíma esetén ez képezi a kültéri egységet. Utolsó részeként a fojtásról kell beszélni, ami tulajdonképpen a kültéri és a beltéri egységet választja el egymástól. Ha bekapcsoljuk a klíma készüléket, akkor a párolgó folyadék segítségével hűti le a környezeti levegőt. Természetesen a berendezés hatásfoka változó, így a vásárlás során külön figyeljünk arra, hogy az igényeinknek megfelelő teljesítményt válasszuk.