Egészségbiztosítás vagy életbiztosítás – Melyiket érdemes választani?

Sokan szeretnék bebiztosítani magukat és családjukat a váratlan eseményekre, de elég nehéz optimálisan dönteniük, mert erre több lehetőség is van. Például az egészségbiztosítás viszonylag sok előnnyel kecsegtet, biztonságot ad a váratlan helyzetekre, modern kezelésekre és szűrésekre nyújt lehetőséget hosszú várólisták nélkül. Pozitívumai közé sorolható tovább, hogy rengeteg ajánlat van, tehát magas a személyre szabhatósága.

egészségbiztosítás

Privát egészségbiztosítás esetén az orvosnak már nem kell külön fizetni, igényes rendelőkben, megbecsült személyzet látja el a biztosítottat. Akár 30-féle orvosi szakrendelés is igénybe vehető magán egészségbiztosítással, továbbá fedezi a labor- és diagnosztikai vizsgálatokat, nagyobb értékű képalkotó analíziseket, mint a CT, MRI, PET CT, ambuláns műtéteket, egynapos sebészetet, ráadásul a biztosítottaknak lehetőségük van 0-24 órás orvosi telefonos ügyfélszolgálatot igénybe venni.

Többféle egészségbiztosítás közül választhatunk, van az összegfinanszírozó, az egyéni, családi, céges és mindegyiknek megvan a maga előnye. Erről bővebben tájékozódhatunk a grantis.hu weboldalon. Ugyancsak ezen a portálon olvashatunk arról, hogy az életbiztosítás halál vagy rokkantság esetében fizet nagyobb összeget a biztosított családjának. Ez tulajdonképpen arra nyújt lehetőséget, hogy azok a személyek, házastárs, gyermekek ne maradjanak pénz nélkül, ha mi már nem tudunk gondoskodni róluk.

Baj esetén ugyanis kiesik az eddig a családnak biztosított bevétel, viszont továbbra is fizetni kell a rezsit, a részleteket, a mindennapi kiadásokat. A gyermekek taníttatása szintén pénzbe kerül, a család anyagi helyzetétől függetlenül. Ráadásul, ha a biztosított lerokkant, ápolásra szorul, az a lelki terhek mellett, szintén időbe és pénzbe kerül. Megtörténhet, hogy annak a családtagnak, aki a beteg gondozását végzi, ott kell hagynia a munkahelyét is. Egy jó életbiztosítás mellett, ha bekövetkezik a legrosszabb, a család akkora összeget is kaphat, amiből például visszafizetheti a teljes lakáshitelt.