Elképesztően gyönyörű az amazon papagáj

Abban az esetben, ha már megszületett a döntés, hogy papagájt szeretnénk tartani, akkor rendkívül nagy választék áll rendelkezésünkre. A közepes, illetve nagyobb testű madarak esetében külön figyelmet kell fordítani a megfelelő röpde kialakítására. Remek választás lehet a rendkívül intelligens amazon papagáj. Mivel viszonylag nagyobb testű, így érdemes lehet kerekekkel ellátott röpdébe helyezni.amazon papagáj

Így anélkül mozgatható a madár, hogy felesleges stressznek tennénk ki. Azonban egy kis ügyességgel az amazon papagáj méltó otthona saját kezűleg is elkészíthető. Ennek köszönhetően nem kell kompromisszumokat kötni, hogy milyen legyen. Alapanyag esetében, a nagyobb méretű madaraknál legideálisabb a saválló vagy rozsdamentes anyagokból dolgozni.

A legalább 5 mm vastag háló esetében is érdemes a strapabíróbb fajták között keresgélni, hogy biztonságban legyen az amazon papagáj. Az illesztésekhez hegesztés szükséges. Ez nemcsak attól óvja meg a madarat, hogy megszökjön, hanem a külső hatásoktól is. A kihúzható aljzat pedig megkönnyíti a takarítást.