Ételekben is megtalálható a körömre vitamin

Olyan esetekben, amikor valakinek töredeznek, vékonyak a körmei, valamint a növekedésük is lassú, érdemes tudni, hogy milyen vitaminok segítségével tud ezen a kellemetlen helyzeten változtatni. Megoldást jelenthetnek a műkörmök is, azonban ez hosszútávon egyáltalán nem egészséges. A haj, a köröm és az arcbőr állapota minden esetben hűen tükrözi a szervezet vitaminháztartásának és energiaszintjének az állapotát. Márpedig ha ez nem megfelelő, tanácsos beszerezni a körömre vitamin termékeket.

Az egeszsegszakerto.hu webáruházból ezt meg lehet tenni, azonban helyes táplálkozással, illetve megfelelő életvitellel is segíthetjük a körmök számára tökéletes folyamatot. De térjünk vissza a vitaminokhoz, amelyek a töredezett körmök esetében segíteni tudnak! A legfontosabb körömre vitamin között fel kell sorolni az A-, E-, B- és H-vitaminok, amelyek kiváló hatással vannak azok egészségére. Azonban tudni kell, hogy a köröm fő építőanyaga egy kéntartalmú fehérje, a keratin.

Az ásványi anyagok közül pedig mindenképpen meg kell említeni a vasat, szilíciumot, a cinket és a kalciumot. Arra kell törekedni, hogy a mindennapi táplálkozásban a körömre vitamin termékek természetes úton kerüljenek a szervezetbe. Az A-vitamin például megtalálható a narancssárga színű zöldségekben és gyümölcsökben, amilyen a sárgarépa, sütőtök, sárgabarack, sárgadinnye, E-vitamin az olajokban, illetve gabonacsírákban van, a B-vitamin a húsos, olajos magvakban keresendő, illetve a tejtermékekben és a hüvelyesekben.

A pantoténsav körömre vitamin, másik néven B5 különösen jó, amit a lencse, szója, avokádó, valamint a karfiolfélék bőségesen tartalmaznak. A köröm szépségéhez elengedhetetlen H-vitamin megtalálható a belsőségekben, az olajos magvakban, a karfiolban, illetve a tejtermékekben. A vas legjobb forrása, a spenót sem maradhat ki a felsorolásból. Ha ezek mellett körömerősítő készítményeket alkalmaz kúraszerűen, akkor ez a kúra legalább 2-3 hónapon keresztül kell tartson ahhoz, hogy igazán szép eredményt lehessen elérni.