Fontos tartozék a huzatszabályzó

A mai vegyestüzelésű kazánok és szinte az összes kandalló esetében elengedhetetlen a huzat megfelelő szabályozása. Egy egyszerű huzatszabályzó is aranyat érhet, hiszen ez nem csupán biztonságosabbá, de bizony hatékonyabbá is teheti a berendezést.

huzatszabályzó

A huzatszabályzó kellék

Vannak olyan típusok, amiket egy laikus is könnyedén és gyorsan beköthet, ezért nem kell szakembert hívni. A huzatszabályzó felszerelését követően pedig, azonnal megfigyelhető lesz, hogy sokkal hatékonyabban fog dolgozni a kandalló, tehet ezzel spórolni is lehet.

A lakóknak pedig ez egyet jelent a megtakarítással, a kémény tisztán tartásával és bizony a környezet megóvásával is. A huzatszabályzó tehát az egyik legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás akkor, ha valaki a fűtésen szeretne spórolni. Erre a magyarázat a magasabb égési hőmérséklet, a nagyobb hőleadás és a kevesebb tüzelőanyag felhasználás.

A huzatszabályzó segítségével az optimális üzemi hőmérséklet gyorsabban és lényegesen kevesebb fűtőenergiával érhető el. A mai modern kellékek anyaga koracél, azaz egy olyan inox, ami a korrodálódásnak maximálisan ellenáll. A benkel.hu online boltban rengeteg típusú szabályzó megvehető.

Itt a sokoldalúan kihasználható kandalló sütővel is rendelkezik. A sütős kandallóbetét egy olyan remek találmány, amelyiknél a tűzkamra felett, egy hőhasznosító sütő is helyett kapott. A sütőrész alatt pedig, egy samott lap van, ami megakadályozza az étel leégését és segíti a hőtartást.

Ez az elhasználódás esetén nagyon egyszerűen cserélhető, hiszen ekkor csak a belső sütődobot kell kihúzni. A kandalló sütővel tehát egy nagyon praktikus berendezés. Ebben maximálisan meg lehet bízni akkor is, amikor az ember egy finom oldalast, rakott krumplit, vagy épp lasagna-t szeretne elkészíteni.

A beépítés megkönnyítése érdekében, a sütődob frontrésze a falazathoz állítható. A Benkel biztosította kandalló sütővel lehet korszerű és rusztikus külsejű is. A modern daraboknál a sütőajtó egy méretesebb üveggel bír. A rusztikus fajtáknak pedig, íves, két oldalra nyíló díszített tömör ajtója van. Az esztétikai igényeket is kielégítő kandalló sütővel tehát megvehető a Benkel bolttól.