Hosszú életű a páfrányfenyő

Van úgy, hogy ellátogatunk valakihez és a házigazda nagy büszkeséggel mutatja meg az udvarán vagy a kertjében lévő több évtizedet megélt fát. Ön mit szólna ahhoz a lehetőséghez, hogy majdan az utódai a több száz éves páfrányfenyő szépségével büszkélkedhetnének a barátaiknak, vendégeiknek az ősi telken?páfrányfenyő

Ez a dísznövény ugyanis több mint 1000 évig is élhet, mert az egyik leghosszabb életű fa. Semmi nincs a mai növényvilágban a páfrányfenyőhöz hasonlatos, már a nevében is benne van, páfrány és fenyő. Ez az ősi növény a gyógyhatása miatt is ismert, a leveleiből előállított főzet sokat segíthet a depresszióban, feledékenységben és Alzheimer-kórban szenvedő betegeknek.

Sajnos, napjainkban nagyon sokan kínlódnak ezekkel a kórokkal. A páfrányfenyő korrekt áron vásárolható meg a virag-online.hu webáruházból, egy 60-70 cm példány csupán 3990 Forintba kerül. Ha megkapja a számára szükséges gondozást, élettartama messze meghaladja majd az emberét. De nemcsak hosszú életű a páfrányfenyő, hanem rendkívül esztétikus is, terebélyes lombjai alatt kellemes lesz tartózkodni.