Jó választás a turbinás szervestrágyaszóró

A biológiai növénytermesztés alapvető feltétele, hogy műtrágya helyett, hagyományos, állati eredetű szerves komponenseket használnak fel a termékenység fokozására. Erre a célra kiválóan alkalmas a turbinás szervestrágyaszóró készülék. Ez a típus leginkább a szántóföldi területek lefedésére felel meg, mivel oldalirányba végzi el a szórást.szervestrágyaszóró

A sebesség 1-5 perc alatt akár 1 tonna lehet, amit beállítástól és típustól függően, 4-8, illetve 10-15 méterre is képes eljuttatni. A szervestrágyaszóró forgó része a raktér elülső részén helyezkedik el. A kihordószerkezet ilyen formában folyamatosan előre tolja a trágyát. A traktor hátsó tengelyére ilyen formában állandó terhelés nehezedik, ami optimális vonóerőt biztosít.

A terítés végig követhető, így bármilyen felmerülő probléma szinte azonnal észrevehető és orvosolható. A turbinás szervestrágyaszóró felépítése viszonylag egyszerű, amiből adódóan az esetleges karbantartási munkálatok sem bonyolultak. A hatékonysága magas, ami gyors megtérülést biztosít a gazdáknak.