Mire kell leginkább figyelni esküvő előtt?

Legalább egy évvel az esküvő előtt, ki kell tűzni a nagy nap dátumát, hogy a helyszín bérlést, az anyakönyvvezetőt, a díszítést, a zenészeket és minden egyebet úgymond össze lehessen igazítani. Elég nagy munka ez, sok esetben az ifjú pár belevág, majd rájönnek, hogy túl nehéz, sok időt vesz igénybe és inkább szervezőt kérnek fel. Elsőre talán nem is gondolná az ember, hogy mennyi mindenre kell figyelni az esküvő előtt. Viszont ott van a dátum kitűzése, a költségvetés összeállítása, a helyszín választása, a szertartás menetének egyeztetése, a díszítés, az ételek, a torta és még sorolhatnánk jó hosszan.esküvő

Fel kell kérni tanúkat és koszorúslányokat, kiválasztani nekik is a ruhákat, hogy menjen az esküvő stílusához. Kell ceremóniamester vagy vőfély, szóval láthatólag ez nem olyan egyszerű teendő. Ha megbízunk egy esküvőszervezőt, az legyen profi, aki kézben tud tartani minden apró dolgot és bármilyen kérdésre van egy tökéletes válasza. Nézzünk körül az interneten, olvassunk utána, hogy a választott szervezőnk mire képes, így nem fogunk meglepődni.

Ő tudni fogja, hogy mikor kell felkérni a zenekart, mikor lehet a dekorációt és a virágok rendelését leadni, segít kiválasztani az esküvői járművet és intézi az ültetésrendet is. Egy hónappal az ünnepség előtt egyeztessünk minden részletet, beszéljük meg a barátokkal és a rokonokkal is a teendőket. Két héttel előtte az utolsó ruhapróba legyen meg, aki pedig babonás, az ne felejtse el, hogy szükséges valami, ami kék, aztán ami régi, meg még, ami új és kell egy dolog, ami kölcsön van.

Igény esetén szoktak tartani leány- és legénybúcsút, lehetnek ezek extrémebbek vagy hagyományosak, de előtte el kell dönteni, hogy mennyi pénzt áldozunk rá, hogy bárki, aki akkor megjelenik, ne lepődjön meg fizetéskor. Az utolsó simítások az esküvő előtt még, letisztázni mindenkivel, hogy mit és hol kell tennie, a ruha legyen elhozva a kölcsönzőből, a sminkes álljon készen az arára várva, aztán pedig a pár lazuljon el. A tennivalók vége, mert ez az ő nagy napjuk lesz!