A myo inozitol szerepe a boldogságban

Bizonyos körökben a kemény drogok jelentenek boldogságot, de csak egy ideig. Előbb-utóbb rá kell jönniük, hogy örömük hamis és nagyon csalfa. Némelyek a myo inozitol erejében bíznak, mert hamar rájöttek, hogy ez a hatás nem csalóka és nem is illúzió. A megnevezés lehet, hogy hasonló érzéseket kelt, mint egy szintetikus drog, de korántsem ilyen körökben ismert. Ez a vegyület egy B-vitamin fajta, s ebből kiindulva széles körű feladatot lát el a szervezetben.

myo_inozitolStresszoldó és nyugtató hatása lehet elsőre csábító, mert ezáltal erősíti az idegrendszert. De ez nem jelenti azt, hogy azoknak javasolt, akik idegrendszeri problémákkal küzdenek, vagy akiket leterhel a stresszes életmód. A myo inozitol nagy segítség lehet azoknak is, akik fogyni szeretnének pár kilót, ugyanis ez a hatóanyag felelős a zsírok lebontásában. Ez nagyon fontos a máj megvédése szempontjából is, de aki a lerakódott zsírfeleslegektől is szeretne megszabadulni, az is örülni fog a hatásnak.

Sok betegséget el lehet kerülni a myo inozitol kapszulával. Ezért ez az étrend-kiegészítő azok figyelmébe ajánlott, akik egészségesek szeretnének maradni, miközben gondolnak az örömökre és az élet szépségére. Kár lenne kimaradni a jó dolgokból, de a sok kísértés miatt a káros anyagoktól remélni a boldogságot szintén kár volna. A szervezetünk tele van hormonokkal, melyek szabályozzák hangulatunkat, ezért ostobaság lenne máshol keresni az örömöket, mert a külsőleg bevitt kémiai anyagok soha nem érhetnek fel hatásukban a belső vegyületeink hatásaival.

Ha a hormonok egyensúlya felbomlik, akkor a jókedvünk is elillan, viszont a myo inozitol segíthet az egyensúly visszaállításában. Emellett olyan zavarok megszüntetésében is kulcsfontosságú, mint amilyen az inzulinrezisztencia és számos kísérő nőgyógyászati betegség. Idetartozhat a pajzsmirigy-alulműködés. Nem kérdéses, hogy amikor baj van, mindenki keres valamit, ami könnyebbé teszi életét. De érdemes olyan segítséget keresni, ami nem csak pár percig nyújt örömet, hanem hosszú távon is jó vége lesz.