Postaláda vásárlás online – Milyen szempontok alapján érdemes postaládát választani?

Napjainkban nagyon sokféle levélszekrény kapható az üzletekben, valamint az interneten, amelyek különböznek elhelyezésben és megjelenésben egyaránt. De mégis melyiket érdemes választani a hatalmas kínálatból? Többféle postaláda típus közül is lehet válogatni. A döntés tulajdonképpen az ízléstől függ, illetve az is fontos, hogy a kerítés melyik részére szándékozunk elhelyezni a postaládát.

Sokat számít továbbá a típus, a szín, az anyag és az érte fizetendő ár. Például az utcai levelesláda a kerítés külső oldalára vagy a házfalra szerelhető, a legtöbb modell újságtartóval is el van látva a reklámanyagok, szórólapok elkülönítésére. Bedobó nyílásuk védett eső ellen, amibe a postás a küldeményeket az utca felőli oldalról dobhatja be és a címzett is az utca felőli oldalról tudja kinyitni, kiüríteni.

Aki nem akar kimenni az utcára azért, hogy megnézze, érkezett-e valamilyen levele, az választhatja az udvari levélgyűjtőt. Ezeket a kerítésen vagy a kapun belülre kell felszerelni, a küldeményeket az utca felőli oldalról lehet bedobni, azonban a kiürítés a kerítésen belülről végezhető el. Az udvari postaládának talán egyetlen hátránya az, hogy alig látszik az utcáról, tehát nem díszíti a kerítést. A beépíthető levélszekrény beton-, tégla- és/vagy kőkerítésbe való. Nem jelent problémát a kerítés szélessége, mert ezeknél a típusoknál nagy előny, hogy széthúzhatóak, így egyszerűen hozzá tudjuk igazítani a kerítés vastagságához.

A bedobó nyílás általában az utca felőli oldalon, az ürítéshez használt ajtó pedig az udvar felőli oldalon található. Szintén remek típust képviselnek a lépcsőházi postaládák, amelyek társasházak, lakóparkok lépcsőházainak falára szerelhetőek fel.

Mindegyik tömbösíthető, ami azt jelenti, hogy több darabot is lehet egymás mellé és alá rögzíteni. Ott van még a szórólaptartó is, ami kifejezetten szórólapok, reklámanyagok, prospektusok tárolására került megtervezésre. Minden felsorolt típus megtalálható a zardepo.hu webáruház gazdagon ellátott termékpalettáján, ahonnan korrekt áron szerezhetőek be.