Tritone ágaprító – Árak és egyéb hasznos tudnivalók

Az ősz és a tavasz két olyan évszak, ami kedvez a metszésnek és a gallyazásnak, azonban a levágott ágakat sokan nem tudják hová tenni. Régebben elégették ezeket a gazdák, de ma már tilos, másrészt pedig ismert a környezetkárosító hatása is, így aki teheti, az ágaprítóval vágja össze azokat, hogy komposztálódjanak. A Novara weboldalán rögtön megtudhatod, hogy mennyibe kerül egy Tritone ágaprító. Nagyjából fel is soroltuk az ágaprítás előnyeit, ami nem más, mint a komposztálás, a helytakarékosság és a környezetvédelem.

Tritone ágaprító

Érdemes megtekintened az említett gépezetet, ha úgy gondolod, hogy a kertedben vagy a gyümölcsösödben levágott ágakat jobb volna felaprítani. Nagyon hasznos szerkezetről beszélünk, az ember nem is gondolná, hogy a gallydarálás során a tizedére esik össze a nyesedék össztérfogata. Elsőszámú szempont a gép vásárlásánál a biztonság, vagyis az, hogy bármiféle balesetveszély nélkül lehessen használni.

A novara.hu weboldalon megtalálható Tritone Monster Trimon 12,5 elektromos ágaprító, ágdaráló 4 darab aprítókéssel és 24 darab aprítópengével van ellátva. Háromfázisú motor működteti, tehát még egy kisebb gazdaságba is megfelelő lehet. Ami az árát illeti, arról elmondható, hogy reális, nem horribilis összeg, bár a 2 240 000 Ft+ÁFA viszonylag nagy befektetésnek számít. Persze ez egy vadonatúj mezőgazdasági szerkezet, ami hosszú élettartammal bír, ráadásul a gyártó 1 év garanciát is biztosít rá.

Megéri a befektetést, hiszen ágaprító nélkül évről-évre csak nő a nyesedékek csomója és nincs is hová elvinni, hogy ne legyenek láb alatt. Nem muszáj online megrendelned ezt az ágaprítót, hiszen személyesen is megveheted a tököli vagy a siófoki telephelyen. Érdemes is így, mert ha élőben látod a gépet, megérintheted azt, körbejárhatod, jobban érzékeled a méretét, mint akkor, amikor az online leírásban elolvasod a paramétereket. Nagyon praktikus használatot tesz lehetővé, csökkenti a takarítási munkálatok mennyiségét és a segítségével előállítható organikus komposzt ideális a kert felvirágoztatására.