A Baxi kondenzációs kazán rövid bemutatása

A fűtési rendszerek terén, az elmúlt években számos innováció történt, ezek célja a hatékonyság növelése és az energiafelhasználás csökkentése. A Baxi kondenzációs kazán egyik legnagyobb előnye az energiahatékonyság. Míg a hagyományos berendezések teljesítménye 70-80 % körül mozog, addig a szóban forgó készülék ezt a számot 90 % fölé képes emelni.

Ennek oka, hogy a keletkező füstgázok hőjét is eredményesen hasznosítja, ami különben elveszne. A beszerzési költsége magasabb, viszont hosszútávon megtérülő befektetésnek számít. A Baxi kondenzációs kazán kevesebb szén-dioxid kibocsájtást eredményez, vagyis minimális káros anyagot juttat a levegőbe, ezáltal óvja a bolygót.

A speciális kialakításának köszönhetően, rendkívül csendesen működik, ami különösen azokban az otthonokban előny, ahol a lakótér közelében kerül elhelyezésre. Kompakt méretű, ami a városi lakásokban vagy a kisebb házakban kimondottan hasznos. A Baxi kondenzációs kazán könnyen integrálható a meglévő fűtési rendszerekbe, szóval kompatibilisnek nevezhető.