Az agyserkentő vitaminok fontossága

Az emberek nagy része általában a szellemi képessége töredékét használja csak ki. Napjainkban léteznek már agyserkentő és memória javító szerek, vitaminok tanuláshoz. A memória élessége függ néhány dologtól, például a körülményektől, az életkortól, a fizikai állapottól, szellemi frissességtől, azonban érdemes tudni, hogy edzhető, befolyásolható. Célszerű odafigyelni, hogy szervezete ne szenvedjen hiányt sem vitamin, sem ásványi téren.

A szellemi frissesség érdekében fontos a megfelelő táplálkozás is, hiszen az ételek minősége, valamint tápanyagtartalma alapvetően befolyásolja a sejtek közötti információ áramlásáért felelős ingerületvivő szagok termelődését, illetve szintjét.

Ha valamiféle agyserkentő tabletta mellett dönt, próbáljon a lehető legkevesebb káros anyagot tartalmazó készítményt választani, illetve az orvos véleményét sem árt kikérni. A természetes tápanyagok nagyon hasznosak és egészségesek, ilyenek például a magvak, a diófélék, valamint a szárított gyümölcsök. Memóriajavító ételek és italok is vannak, mint a fekete csokoládé, a tea, a bor.