Bicikli gumi széles választéka

Nagyon sokféle mérettel lehet találkozni, ezért egy kezdő bringásnak gondot okozhat a választás. Mi alapján választható ki az ideális bicikli gumi? Elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy milyen terepen szeretnénk használni a bringát. Városi környezetben, aszfalton tekerni nem túl előnyös terep gumival.

bicikli gumi

Bicikli gumi

Az erdei utakon szintén nem egyszerű a haladás egy sima bicikli gumival, mivel ezzel lehetetlen a kapaszkodás, hiszen nem tapad megfelelően a földúton. Éppen emiatt létezik olyan sokféle bicikli gumi, mert így mindenki megtalálhatja a kerékpározási szokásainak megfelelő változatot.

Az MTB-k körben a 26, 27,5 és a 29 inch méretek számítanak a leginkább elterjedteknek. Ha rossz méretet választunk, akkor lehetetlen lesz feltenni a felnire. Egy jó bicikli gumi nemcsak a haladás szempontjából lehet előny, hanem fékezéskor is. Elvégre nem mindegy, hogy hány cm-vel leszünk képesek megállni a későn észrevett oszlop előtt.

A silány gumik akár egyetlen nagyobb fékezés hatására is elkophatnak. A Schwalbe, Maxxis, CST, Continental márkák viszont kitűnő tapadást biztosítanak.