Ezért elengedhetetlen a téli autógumi

Nem véletlenül lett törvény, hogy a tél beköszöntével kötelező a nyári abroncsokat leváltani a téli gumikra. Ennek az elmulasztása nem csupán komoly büntetéssel, de balesetekkel is járhat. A téli autógumi a nagy mínuszok alatt is garantálja azt a tapadást, amire szüksége van a sofőrnek, ha lassabban vagy gyorsabban vezet.

A mai jobb téli autógumi mindegyike, főleg a Michelin, Continental vagy Barum típusok, igen jó tapadással rendelkeznek havon, illetve nedves vagy sáros útfelületen. Mivel ezek mélyebb profillal vannak ellátva, a tapadás sokkal jobban biztosított még a kritikusabb helyzetekben is. Ezek hatékonyabban szorítják ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat.

Erre nyilván a legjobb nyári abroncs sem képes akkor, amikor például 1, 2 fok van, hiszen ekkor nagyon keménnyé válik az. A téli autógumi igen mély barázdákkal van ellátva, és emellett sűrűbb futómintázattal rendelkezik. A vásárlásnál mindenképp figyelni kell, hogy a téli autógumi oldalán ott legyen az M+S jelzés. Ez jelzi azt, hogy a gumi télen is helytáll.