Hogyan működik a csavar kompresszor?

Mivel a ganzair.hu weboldalon is megtekinthető vállalat megannyi kompresszor gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, ezért aki egy kiváló fajtát szeretne megvenni, annak nem érdemes figyelmen kívül hagynia az itteni ajánlatokat. A leginkább kelendő modellek közé sorolható a CNG kompresszor.

CNG kompresszor

Ezzel kis- és nagyobb üzemi haszonjármű, illetve nagy teherautó flotta, valamint nyilvános sűrített földgáz töltőállomás is kialakítható. Mivel a CNG kompresszor gyártása során a szakemberek nagy figyelmet fordítottak a biztonságra, ezért ezt mindig nyugodtan lehet alkalmazni. De tulajdonképpen miért is bizonyul lényegesnek ez a gép a fent említett helyeken?

Nos, a CNG kompresszor egy olyan sajátos szerkezet, amelyik földgáz üzemű járművek töltésére szolgál. Ez lehet biogáz és vezetékes földgáz is egyaránt. A CNG kompresszor sokak szerint azért is tartozik a modern szerkezetek közé, mert ez tényleg egy környezetbarát eszköz. Működése során nulla szálló porral és csak minimális NOx kibocsátással kell számolni.

Éppen ennyire felkapottnak számít a csavar kompresszor is ennél a forgalmazónál, amelyik szintén garantálja a magas színvonalat, az egyszerű kezelhetőséget és a tartósságot. Mi is adja a csavar kompresszor hibátlan működését? Nos, ahogy az eszköz neve is mutatja, ez két egymással szemben forgó, aszimmetrikus profillal rendelkező csavarból áll.

Ezek nagy sebességgel forognak, aminek köszönhetően végbemegy a levegősűrítés, egy nagyobb teljesítményű villanymotor segítségével. A csavar kompresszor esetében az erőátvitelről egy ékszíj gondoskodik, a megfelelő kenést, továbbá a hűtést az orsók közötti finom olajfilm valósítja meg. Manapság már egyszerűen megvehető az a csavar kompresszor, amelyik rendelkezik a frekvenciaváltóval.

Ekkor a villanymotor és a kompresszor egybe van építve. Rengetegen azért rendelik meg ezt a kiváló masinát itt, mert tudják, hogy az árak valóban kedvezőek és a gép több éven keresztül gondmentesen üzemel. Ha pedig azzal bármiféle gond is van, mivel a vállalat garanciát vállal a termékre, ezért meghibásodás esetén megjavítja a szerkezetet.