Homár, a megfizethető ízélmény

Ma már nem kizárólag mediterrán nyaralások kulináris élménye lehet a homár fogyasztása, mert ez a rendkívül egészséges étel Magyarországon is könnyen beszerezhető.

Talán sokan egyszeri gasztrokalandként szeretnék kipróbálni a kíváncsiság kedvéért, pedig a tengeri világnak ez a különleges ajándéka számos olyan ásványi anyagot és vitamint – például az idegrendszer működését segítő B12-vitamint – tartalmaz, amelyekért érdemes a havi, sőt, a heti étrendünk részévé tenni.

Persze felmerül a kérdés, hogy miként engedheti meg magának a homár gyakori vásárlását az átlagfogyasztó, hiszen köztudottan drága alapanyagról van szó. Nos, az Íztenger webshop kínálatát böngészve hamar rájövünk, hogy habok, rilette-ek, krémek formájában, ez az egzotikus élelmiszer nagyon is megfizethető.

Az online bolt prémium francia termékei között, egyebek mellett breton whiskyben készült, kék homár alapanyagú húskrémet és konyakos homárhabot is találunk. Az ilyen ínyencség francia pirítóson tálalva, egy üzleti tárgyalás szünetében és önfeledt partin egyaránt megállja a helyét.