Mit kell tudni a fehér rumról?

Sokan szeretik a térségükre jellemző hagyományos ételeket és italokat, de néha ők is szívesen próbálnak ki valami különlegességet. A fehér rum igazi egzotikumnak számít az európai ember számára, hiszen íz-világban és jellegében is eltér az itteni szeszesitaloktól.

feher rumPersze maga a rum nem számít újdonságnak, mivel már nagyon régóta jelen van az öreg kontinensen is, a korabeli hajósoknak köszönhetően. A fehér rum szülőhazája a Karibi szigetvilág, ahol nemzeti italnak számít.

A tizenötödik század hajósai számára igazi életmentő ital volt, mert akkoriban ez volt az egyetlen gyógymód a skorbut ellen, ami igen jellemző betegség volt a tengerészek körében. Az angol hajósok ismertették meg Európát ezzel a jellegzetes itallal, a nagy földrajzi felfedezések korában.

A fehér rum gyártása nem tér el az ismertebb karamell színű és ízében is arra hasonlító barna vagy sötét rumtól. Csupán az érlelési folyamatokban mutatkozik némi eltérés. Népszerű kelléke ez az ital az egzotikus koktéloknak, de önmagában fogyasztva is nagy élvezeti értékkel rendelkezik.