Ön használt már festékszóró pisztolyt?

Ha igazán szép végeredményt szeretnénk elérni, akkor érdemes egy profi megoldást választani. Ecsettel és festőhengerrel nem minden felületen lehet szép munkát végezni. Egy festékszóró pisztollyal azonban egyenletes rétegeket festhetünk. A használata rendkívül egyszerű, ám nem árt egy kis gyakorlás, mert ha nem vigyázunk, akkor könnyen megfolyhat a festék. Arra is figyelnünk kell, hogy ne fújjunk egyhelyre túl sokat, mert az száradás közben meggyűrődhet, majd lepereghet.

Festékszóró pisztoly

Festékszóró pisztoly

A tartós végeredmény érdekében fontos az adott felület megfelelő előkészítése is. Természetesen meg kell tisztítani minden szennyeződéstől, illetve lényeges a zsírtalanítás. Ezt követően már be is vethetjük a festékszóró pisztolyt. Viszont figyelnünk kell rá, hogy miként használjuk, hiszen a saját védelmünket is biztosítanunk kell, különösen abban az esetben, hogyha zárt térben dolgozunk.

Viseljünk védőmaszkot és védőszemüveget miközben a festék festékszóró pisztollyal dolgozunk! Ha kültéri munkát végzünk, például kerítést festünk, akkor figyeljünk a szélirányra! Talán nem tűnik olyan fontosnak, viszont elég sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, hogyha szélcsendben látunk munkához a festő pisztollyal. Ha igazán a mesterévé szeretnénk válni ennek a remek eszköznek, akkor nem hagyhatjuk figyelmen kívül az olyan részleteket sem, mint a kiszóráshoz használt levegő mennyisége, az adott tárgyak, felületek mérete. A fúvókát is az adott tárgy méretének megfelelően érdemes kiválasztani.

Értelemszerűen minél nagyobb, annál nagyobb felületet festhetünk le vele egyszerre. A kis fúvókával rendelkező pisztolyokkal is festhetünk nagy felületeket, viszont ezeknek a szóráskúpja 2-től 10 mm-ig terjed, ebből kifolyólag a szórás sokkal több időt vesz igénybe. A legszebb eredmény úgy érhető el, hogyha a pisztoly mindig merőlegesen tartjuk a felületre. Ez alól kivételt képeznek azok az esetek, amikor kiemelkedő részeket fújunk be, mivel ilyenkor mindig az élek felől kell kezdenünk. A kínálatban többféle modell található, így könnyedén kiválasztható az ideális változat.