Rubik-féle kocka

A különleges logikai játékok segítenek pallérozni elméjét és fenntartani agytekervényei mozgását. A reflexshop.hu webáruház is foglalkozik stratégiai, logikai és szórakoztató játékok forgalmazásával.

Rubik

Rubik

A weboldalon külön kategóriákra lebontva találja meg a játékokat. Az egyik népszerű és híres játékuk a Rubik Ernő által feltalált kocka. A kocka ideális választás az elmebajnokságokon, amelyeken évről-évre próbálják megdönteni a csúcsot. A fiatalok kedvelt sportja ennek a kirakása.

A bajnokság célja az, hogy minél több fiatallal megismertessék a különleges játékot. A játék célja pedig az, hogy minél rövidebb idő alatt kirakják a kockát. A Rubik kocka 1974-ben jött létre. A játékot ifjabb Rubik Ernőnek köszönhetjük. Ez egy háromdimenziós logikai játék, amin 6 oldal található és mindegyiken különböző színek találhatóak. A Rubik kocka kirakása során arra kell törekedni, hogy a lehető legkevesebb idő alatt kirakják az azonos színekből álló oldalakat. Bár könnyűnek hangzik, azonban kézben fogva már korántsem az.