Szisztematikus az iRobot Roomba robotporszívó 980-as modellje

Nagy változást hozott az iRobot porszívók sorába a 980-as modell. A sorozatra jellemőz véletlenszerű mozgás helyett, végre átvált a szisztematikus takarításra, így az iRobot Roomba robotporszívó legújabb típusa is felzárkózik a többi kamerával térképező készülékek közé. Ráadásul nemcsak a plafont figyeli, hiszen a kamerát 45 fokban építették be, ezáltal a bútorokat is látja.

A rögzített képek alapján feltérképezi a lakást és így tudja, a szintén újdonságot jelentő kétszeri bejárást indító programot végrehajtani. Ezzel a navigációs újítással véget vetettek a kihúzott dokkolót kereső céltalan bolyongásnak is, sőt, ez az iRobot Roomba robotporszívó képes folytatni a félbeszakított feladatot is. Egyetlen töltéssel 2 órán keresztül takarít, megtisztítva 100 négyzetméternyi felületet.

iRobot Roomba robotporszívó

iRobot Roomba robotporszívó

Ráadáskánt, az iRobot Roomba robotporszívó tereléséhez nem szükséges világítótornyokkal vezetni szobáról szobára a készüléket, de a virtuális fallal továbbra is távol tartható kedvenceink etetőtáljától. Az üzletek polcain természetesen továbbra is elérhetők az iRobot Roomba robotporszívó régebbi modelljei, hiszen évek óta bevált konstrukciókról van szó, ezáltal mindenki megtalálhatja közöttük a megfelelő tudású készüléket.

Lényeges különbség nincs közöttük, inkább csak a kiegészítők számában, a felszereltség gazdagságában mutatkozik eltérés. Kisebb lakásoknál, 50 négyzetméterig a 770 számú iRobot Roomba robotporszívó is kitűnő munkát végez, nagyobb lakások, több szoba esetén a 780-as javasolt, ahol a mellékelt világítótornyokkal szakaszokra bontható a takarítandó felület.

Az iRobot Roomba robotporszívó körülbelül 25 percet takarít egyik szobában, mielőtt továbbmegy a másikba, ennyi ideig útját állja az ajtóba elhelyezett infravörös sorompó. Az iRobot igen hasonló termékei szervizelés szempontjából szerencsés vonalat követnek, a legtöbb alkatrész nagymennyiségben áll rendelkezésre. Lassan 10 éve vannak a piacon különböző név alatt a gyártók porszívórobotjai és megcélozzák mind a kisebb lakások, mind a nagyobb felületek tulajdonosait.