A videókártyák fejlődése tényleg egyre gyorsabb lesz?

A számítógépek rendelkeznek olyan alkotórészekkel, melyek nélkül bizonyos funkciók nem működnének. Ilyen például a videokártya is. Nélküle nem lehetne sem filmet nézni, sem videojátékokat elindítani a számítógépen. Egy gyors, de nem túl drága videókártya (pl itt egy 2GB Geforce: https://www.konzolokszervize.hu/pc/videokartya) viszont csodákra képes, hiszen nagy felbontású filmeket és részletesen kidolgozott grafikával rendelkező számítógépes játékok sem jelentenek gondot számára.

A videókártyák fejlődése

Természetesen nem ez a legfejlettebb videokártya, ami a piacon található. Jelenleg a legfejlettebb és legperformánsabb az EVGA GEFORCE GTX 1080 TI, ami akkora teljesítmény nyújt, hogy a jelenleg semmiféle játék vagy program elindítása és lejátszása nem jelent gondot. Ha valakinek ezt a típust sikerül beszereznie, az a maga számára biztosította a kompromisszummentes játékot, hiszen a 11 GB fedélzeti memóriájával semmi sem tudja térdre kényszeríteni.

Ne kell többé lemondani egyetlen játékról sem csak azért, mert a videokártya teljesítménye nem megfelelő. A Konzolok Szervize oldalon kedvezőek az árak, de találunk 299.990 forintért is felülmúlhatatlan teljesítményű videókártyát. Megéri rákölteni ennyi pénzt, hiszen az eredmény minden elképzelést túlszárnyal. Belegondolva, hogy az első videokártya megtervezése óta mekkora fejlődést sikerült megvalósítani, minden elismerést meg kell adni a fejlesztőknek, hiszen elképesztő eredmény sikerült elérniük.

Ez a fejlődési tendencia az utóbbi években nagyon felerősödött, és rendkívül gyors ütemet vett fel, amit, ha továbbra is sikerül megőrizni, akkor előre beláthatatlan teljesítményű videokártyák fognak napvilágot látni. Természetesen a Konzolok Szervize oldalán számos videokártya található, amiket a teljesítményükkel arányos áron lehet megvásárolni.

Aki tehát nem engedheti meg az EVGA GEFORCE GTX 1080 TI-t, választhat valami olcsóbbat, ami teljesítményének köszönhetően megállja a helyét az újabb videojátékokkal szemben is. A Konzolok Szervize weboldalon a termékleírás minden szükséges információt tartalmaz, így könnyítve meg a választást. Ha viszont ezek alapján sem tudunk dönteni, vegyük fel szakértő kollégáikkal a kapcsolatot e-mail-ben, telefonon vagy akár személyesen.