A vízálló kamera hasznos eszköz

A kültéri megfigyelő kamerák úgy lettek gyártva, hogy ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Mivel az elektromos berendezések fő ellensége a víz és a hő, a vízálló kamera létjogosultsága megalapozott. Különbséget kell azonban tenni a víz alatt használható sport célú kamerák, illetve a víz- és porálló biztonsági rendszerek között.

Vízálló kamera

Ezek felépítése merően eltér egymástól. Az IP66 szabványnak megfelelő biztonsági kamerák, igazoltan por- és vízállóak. Ez nem azt jelenti, hogy egy tó fenekén is használhatóak, hiszen ki szeretne víz alatt is őrizni bármit.

Az IP66 szabvány cseppállóságot jelöl, amely alkalmassá teszi a berendezést a természetes csapadékok elleni védelemre. Így az eső, hó és pára sem tehet kárt az elektromos rendszereiben. A vízálló kamera optikai és infra LED rendszerei tökéletes védelmet kapnak, így hosszú távon nagy biztonsággal használhatóak.

A ténylegesen víz alatti használatra szánt vízálló kamera tulajdonképpen egy jól szigetelt ergonomikus tokba zárt rendszer, amely bizonyos víznyomás alatt üzemel megfelelően.