A Pilkington üveg biztos választás

Az csere autóüvegek legnagyobb részét is az eredeti autóalkatrész gyártók állítják elő. Ezek közül a Magyarországon is jelen levők a Saint Gobain Sekurit Autover és a Pilkington üveg. Mindkét konszern kifogástalan termékeket gyárt, és a legtöbb személygépkocsin ezen gyártók termékeivel találkozhatunk. Ez a két cég fedi le a hazai piac 60-70%-át. A maradék 30-40% a kisebb autóüveg gyáraké.

Nem kérdés, hogy aki ad a minőségre és a megbízhatóságra, az Pilkington üveget választ vagy Saint Gobain szélvédőt. A többi cég gyengébb minőségű termékei talán olcsóbbak, de ez sajnos a minőségen is meglátszik. Pilkington üveget természetesen választhat szélvédőnek, hátsó szélvédőnek vagy oldalüvegnek is. A minőségben nem fog csalódni, és ezt 12 év tapasztalat, illetve több mint 15000 szélvédő beszerelése után is merjük minden bizonyossággal állítani.

Emellett, azoknak, akik adnak az autójuk minőségére, bizonyára fontos az igényesen elvégzett autólámpa polírozás is. A fényszórókat is karban kell tartani, méghozzá több okból is. Egyrészt a nap UV sugarai kölcsönhatásba lépnek a fényszóróburkolat anyagával, ennek következtében pedig 5-10 év alatt bekövetkezhet az elhomályosodás. Másrészt pedig, tovább rontják a fényerőt a lámpatestből eltávozó illékony anyagok, amelyek kondenzálódnak a lencsén. Mindez pedig azért rossz, mert bármilyen minőségű lámpát is vásárolunk, előbb vagy utóbb gyengülni fog a fényereje, ami ronthat a látási körülményeinken, mindez pedig könnyen balesethez is vezethet.

Az autó vezetője nehezebben fogja észrevenni az elébe kerülő akadályokat, valamint az általa vezetett jármű is kevésbé fog látszani. Ezért kiemelten fontos az időszakosan elvégzett autólámpa polírozás. A fényszóró csökkent fényerejét tapasztalván, sok gépkocsivezető azonnal egy újabb és drágább lámpa vásárlására adja a fejét, holott a legtöbb esetben elegendő lenne az autólámpa polírozása. Az eljáráshoz többféle gépre és speciális anyagra van szükség, és csak ezáltal biztosítható, hogy fényszórói a polírozás után hosszú ideig kiváló, megújult állapotban szolgálják majd a lámpák és a közlekedés biztonságát.