Hogyan épül fel egy általános szemészeti szűrővizsgálat?

Minden betegséget könnyebb a kezdeti stádiumában kezelni és nincs ez máshogyan a szemek esetében sem. A szűrővizsgálatok azért hasznosak, mert idejében kiderülhet, hogy baj van, de ha nincs, az megnyugtató mindenkinek. A szemészeti szűrővizsgálat menetéről bővebben is olvashatsz ITT. Sokan azok közül, akik szemészeti szűrővizsgálatot szeretnének elvégeztetni, nem akarnak hosszú ideig várakozni egy időpontra, ezért magánrendelőt választanak. A Budai Szemészeti Központ ideális hely a szemészeti szűrővizsgálatok elvégzésére, mivel rövid időn belül ad időpontot a pácienseknek.általános szemészeti szűrővizsgálat

Korszerű szemészeti műszerparkkal van felszerelve, vizsgálókkal, műtővel, tágas váróval egyaránt. Nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben is van rendelő, tehát mindkét városban felkereshető a központ. Szemészeti szűrővizsgálatot javasolnak a szakorvosok 2 évente 40 éves kor alatt, a 40 évestől idősebbek esetében pedig évente. Akiknek a családjában előfordult zöldhályog, kortól függetlenül, minden évben célszerű elvégeztetniük a szűrővizsgálatot.

Az általános szemészeti analízis alatt vizsgálják a fénytörési hibákat távolra és közelre, bizonyos krónikus betegségek szemészeti szűrését is elvégzik a szakemberek. Sor kerül tájékoztatásra is a fénytörési hibák műtéti korrigálásáról, az orvossal átbeszélhetőek a látászavarok, szemüvegproblémák, a műkönny helyes használata, illetve igény szerint szakvéleményt állíthat ki jogosítványhoz, terhesgondozáshoz, illetve igazolást adhat munkaalkalmassági vizsgálatokhoz. Számos műszeres mérést is elvégeznek az orvosok, amelyekről bővebben tájékozódhatsz a budaiszemeszet.hu weboldalon.

Körülbelül másfél órát vesz igénybe a szemészeti szűrővizsgálat és a szakorvosi konzultáció. Arra számítanod kell, hogy egyes esetekben pupillatágításra is szükség van, amit szemcseppekkel végeznek. Ezt követően 2-3 óra hosszáig a pupillák nem szűkülnek össze a fényre, emiatt a látásod homályos, szemeid pedig fényérzékenyek lehetnek, így nem szabad autót vezetned, ezért tanácsos kísérővel érkezned.